O C E A N            P E O P L E
Met OCEANPEOPLE kom je verder!
© OceanPeople 2001-2017

Vóór vrouwen dóór een vrouw

De Masterclass Zij-len vindt haar oorsprong in de aantrekkingskracht om samen met vrouwen te zeilen. Niet dat het bij OceanPeople een groot verschil is om mee te gaan met een m/v-training, maar het is...anders. Vrouwenhumor, vrouwendenken, vrouwenlogica, vrouwenspierkracht. Het is simpelweg anders dan op een mannenboot of een m/v-boot. De Masterclass Zij-len biedt de gelegenheid om alles uit jezelf te halen. Vaarbestemming: de heenreis gaat via de Belgische en Franse kust naar Zuid-Oost Engeland. Vanaf Ramsgate varen we, deels in het donker, terug naar de Belgische en Nederlandse kust.

Inhoud van de training

De Masterclass Zij-len is een zeezeiltraining voor vrouwen waarbij de nadruk ligt op het verhogen van de kunde van alle aspecten van zeezeilen, het verhogen van zelfvertrouwen aan boord en voor de meer ervaren zeilsters het managen van het jacht en haar bemanning. Tijdens de training wordt aan de deelnemers gefaseerd steeds meer verantwoording gegeven. Het is de bedoeling dat deelnemers na de training verantwoording kunnen dragen als competent crew danwel schipper tijdens meerdaagse passages op zee. Er zal tijdens de training geoefend worden op de volgende aspecten: Voorbereidende werkzaamheden voor een zeilpassage, het maken van een tochtplanning. Navigatie onder moeilijke omstandigheden: o Varen op getijdewater. o Nachtvaren. o Gebruik van radar. o Zonder gebruik van elektronica, dus op kustnavigatie en gegist bestek varen. Gebruik van kaartplotter en AIS. Indeling wachtsysteem en overdragen verantwoordelijkheden. Overdracht van kennis aan de bemanning. Het leren inschatten en keuzes maken in stress- en panieksituaties. Zelfredzaamheid, het vooruitdenken aan mogelijke verzwarende omstandigheden zoals: o Hoge golven, slecht zicht en mist, brand, aanvaring. o Man-over-boord o Bemanning die weigert of uitvalt vanwege zeeziekte. o Pech of schade aan technische installaties zoals motor, elektronica, tuigage. Communicatie met verkeersposten en overige deelnemers aan het scheepvaartverkeer op de Noordzee en het Engels Kanaal. Wetskennis, douaneformaliteiten, aanvaringsreglement. Goed zeemanschap. Veiligheid. Trim. Controleren schip. Logboek en scheepsjournaal, administratie voorraden voedsel, water en brandstof. Na de trainingsweek zullen de deelnemers een overzicht van kennis en kunde krijgen, alsook een advies voor een eventueel vervolgtraject. Er gaan maximaal 4 cursisten mee, dus er is veel persoonlijke aandacht. Bij de start van de training worden samen met de cursiste de persoonlijke leerdoelen opgesteld

Aanmelding

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Binnen enkele dagen sturen wij u een bevestiging.
MASTERCLASS ZIJ-LEN 2018 Thema: vóór vrouwen, dóór een vrouw. Duur: 7-daagse training. Data: I. zondag 20 mei t/m zaterdag 26 mei.                       II. donderdag 13 september t/m woensdag 19 september.             Prijs: € 975,- per persoon, inclusief maaltijden aan boord.
SOLENT RUN
MC ZIJ-LEN II
ORWELL RUN