O C E A N            P E O P L E
Met OCEANPEOPLE kom je verder!
© OceanPeople 2001-2017

OceanPeople

Paul Matthijssen en Yvonne Kuijpers

Aangenaam kennis te maken. Wij, Paul Matthijssen (51) en Yvonne Kuijpers (50), zijn OceanPeople. OceanPeople bestaat sinds september 2001. Wij zijn de uitvinders van Adventure Cruising. I n ruim tien jaar hebben wij met onze deelnemers de kusten van Zuid-Noorwegen tot Portugal,  rondom Groot-Brittannië en de Azoren bevaren en samen vele avonturen beleefd. In ons "vorige leven" waren we werkzaam als bouwkundig Ingenieur ( bij NS en Holland Railconsult)  en  IT-projectmanager (bij ING en Nationale-Nederlanden). We zeilen al van kind af aan, zijn zeilers in hart en nieren en houden van mooie, snelle boten zoals Shaula, onze Sentijn 37IQ. In 1999 vertrokken we voor een "Uitgebreid Rondje Atlantic". Ruim twee jaar zijn we weg geweest. Via de Europese kusten naar de Canaries, verder zuidwaarts naar de Kaap Verden, een eilandengroep voor Afrika, en vandaaruit zijn we overgestoken naar Tobago in het Caribisch gebied. Maanden langs de Caribische eilandenketen omhoog gezeild naar de Bahamas. Genoten van een stralend blauwe lucht, helderblauw water, groene eilanden en een wondere onderwaterwereld. Negen maanden lang hebben we gezworven langs de gehele Oostkust van Amerika, van Florida Keys tot boven in Maine, tegen de grens met Canada aan. Onze zoon Jules (15) is tijdens de reis in Puerto Rico geboren en heeft al 38.000 zeemijlen en 3 oceaanoversteken in zijn logboekje staan. Dochter Sivy (11) heeft al 29.000 zeemijlen meegezeild, ook op de oceaan. We kwamen terug in Nederland, voor altijd veranderd. De liefde voor het zeilen en de zee is alleen maar groter geworden. We kunnen niet anders zeggen: Wij zijn OceanPeople!

Onze passie

Deze passie voor zeilen en reizen willen we delen met u. Daarom nemen we u graag mee naar wateren en kusten waar avontuur en bijzondere mensen en culturen te vinden zijn. We zijn beiden RYA/MCA Yachtmaster Offshore, RYA Cruising Instructor en hebben elk meer dan 100.000 Nm ervaring op tientallen verschillende jachten.

Sentijn 37IQ

In 2010 hebben wij de Sentijn 37IQ op de markt geïntroduceerd. Een snelle zeiler, door Dick Koopmans ontworpen. Ons bedrijf OceanPeople Yachts is de producent van de Sentijn 37IQ. Op de website www.sentijn.nl  leest u alle informatie over de bouw en uitrustingsmogelijkheden. Wij werken aan de realisatie van uw droomboot.

RIB UNLIMITED

Daarnaast zijn wij dealer van RIB UNLIMITED by Ridas Yacht: hoogwaardige kwaliteit RIB’s gebouwd in Estland door Ridas Yacht. In 2013 heeft het magazine Motorboot op locatie in de baai bij Tallinn een vaartest uitgevoerd met 2 paradepaardjes.

OceanPeople 15 jaar

Verschenen in Zilt 119, februari 2016: voor de volledige tekst kunt u doorklikken op artikel.